Θυρανοίξια στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Μαρίνης Αμμουδιάς Σερρών

Θυρανοίξια στο Ιερό Παρεκκλήσιο

Με την ευλογία και την άδεια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κκ Μακαρίου την άνοιξη του 2005 τοποθετήθηκε ένα προκατασκευασμένο εκκλησάκι λίγο έξω από το χωριό Αμμουδιά, κοντά στα κοιμητήρια, στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Καρπερή. Το εκκλησάκι έγινε με δωρεά της οικογένειας Δημητρίου Η. Ευαγγελίδη στην ενορία του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Αμμουδιάς, έτσι ώστε να τιμάται και να εορτάζεται και η Αγία και Μεγαλομάρτυς Μαρίνα.

Με την βοήθεια του Θεού και την συγκατάβαση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κκ Μακαρίου την άνοιξη του 2013 το μικρό εκείνο εκκλησάκι επεκτάθηκε με δωρεά της οικογένειας Δημητρίου Η. Ευαγγελίδη και έγινε ένα περικαλέστατο παρεκκλήσι χωρητικότητας εξήντα περίπου ατόμων, για να τελούνται με μεγαλύτερη άνεση οι Ιερές Ακολουθίες.

Έτσι την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 το απόγευμα στις 7:30, με θρησκευτική κατάνυξη, λαμπρότητα και με την συμμετοχή του Ιερού κλήρου και πλήθους πιστών, έγιναν τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Μαρίνης στην Αμμουδιά Σερρών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κκ Μακαρίο ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε τον Αρχιερατικό εσπερινό και κύρηξε τον Θείο Λόγο.. Το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής της αγίας Μαρίνης, τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κκ Μακαρίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το λατρευτικό μέρος της εορτής ολοκληρώθηκε με τον Μεθέορτο Πανηγυρικό Εσπερινό, την Ιερά Παράκληση και τους Χαιρετισμούς στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης Αμμουδιάς κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε εξ’ ολοκλήρου από την εταιρεία εκκλησιαστικών ειδών Ευαγγελίδης Δ. Ηλίας, με ξυλόγλυπτο τέμπλο, παραθρόνιο, τραπέζι μυστηρίου, προσκυνητάρια φορητά, αναλόγιο, καρέκλες κοσμικές, εικόνες αγιογραφίας, ιερά εκκλησιαστικά σκεύη και με μελωδικές ηχοκαμπάνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.