4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν από την αγορά μιας καμπάνας

Καμπάνα

Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε, να συμπληρώσετε ή να αλλάξετε καμπάνες στον Ιερό Ναό σας, δώστε προσοχή στα παρακάτω:

1. Η καλή καμπάνα εξαρτάται πρώτα από το χυτήριο, το σωστό μέταλλο και το σωστό καλούπι.

Η χύτευση της καμπάνας θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο σωστό μέταλλο και στο σωστό καλούπι. Οι καμπάνες να είναι κατασκευασμένες με ρωσικά καλούπια και με κατάλληλο κράμα χαλκού και κασσίτερου που τους προσδίδουν μεγάλη αντοχή και άψογη εμφάνιση.

2. Ο ήχος της καμπάνας εξαρτάται από το μέγεθός της και τα κιλά της.

Οι μικρότερες καμπάνες με λίγα κιλά έχουν λεπτότερο ήχο από τις μεγαλύτερες καμπάνες με περισσότερα κιλά και βαρύτερο ήχο. Υπάρχουν καμπάνες από 2 κιλά έως 5.000 κιλά που είναι κατάλληλες για να χρησιμοποιηθούν σε καμπαναριά εκκλησιών και σε παρεκκλήσια.

3. Ένα κατάλληλο σύστημα καμπανών μπορεί να αποτελείται από 3 έως 7 καμπάνες.

Η κάθε μια καμπάνα πρέπει να έχει διαφορετικά κιλα για να αποδίδει διαφορετικό ήχο. Οι καμπάνες πρέπει να είναι  τονισμένες μεταξύ τους σε μουσική κλίμακα, έτσι ώστε να  συνδυάζουν άριστα την ποιότητα του ήχου. Το χτύπημα μπορεί να γίνεται παραδοσιακά με σχοινί ή και ηλεκτρονικά με έμβολα.

4. Επιλέξτε την εταιρεία που σας δίνει απεριόριστο χρόνο εγγύησης.

Είναι πολύ σημαντικό η εταιρεία που θα επιλέξετε να σας δίνει απεριόριστο χρόνο εγγύησης για άμεση αντικατάσταση των καμπανών και των συστημάτων κωδωνοκρουσίας, όπως και τη δυνατότητα ανταλλαγής των παλαιών ή και των σπασμένων – κατεστραμένων καμπανών σας με καινούριες καμπάνες ίδιου μεγέθους και βάρους ή διαφορετικού σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις σας.

Σάς φάνηκαν χρήσιμες οι πληροφορίες;
Είμαι πάντα στη διάθεσή σας για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε εκπτωτικά κουπόνια, συμβουλές και λύσεις σε θέματα που σας προβληματίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.